Over

Voorbeeld van inheemse beplanting in een droomtuin

Ik ben Bertineke Visser-de Lange, ontwerper van groene tuinen waarin geleefd kan worden. De tuinen die ik ontwerp zijn specifiek ontworpen voor en met jou, hebben veel groenbeleving en zijn verrassend & uniek. Ze hebben een ontspannen sfeer doordat ik weelderige beplanting met strakkere belijning combineer.

Mijn missie is om stap voor stap niet alleen de wereld mooier, maar ook groener te maken, waarbij ik mensen enthousiast betrek.

Visualiseren & verbeelden

Mijn passie voor ontwerpen begon al in mijn jeugd. Ik wist al snel dat ik ontwerper wilde worden. Wat was ik blij toen ik eindelijk op de TU in delft Industrieel Ontwerpen kon gaan studeren. Het was geweldig om te leren wat er komt kijken bij het realiseren van een goed ontwerp en daarvoor essentiële vaardigheden -waaronder het tekenen en visualiseren- onder de knie te krijgen.

Tijdens een lange carrière (18 jaar) bij de beste design bureaus van Nederland (NPK-design en VanBerlo), heb ik mijn gevoel voor vorm, oog voor detail en inzicht in technische haalbaarheid verder ontwikkeld. Een aantal van mijn projecten kun je hier bekijken.

Na 18 jaar als product-ontwerper gewerkt te hebben heb ik mij -vanuit mijn passie voor natuur en klimaat- gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijke/ecologische tuinen, waardoor ik mijn ontwerpvaardigheden nu ook kan toepassen op groene buitenruimtes. Dit geeft mij enorm veel plezier en voldoening.

Om meer te kunnen experimenteren met beplantingscombinaties en technieken heb ik een hele fijne ‘proeftuin’. Hierdoor kan ik jou optimaal adviseren en inspireren. Via mijn instagram-account houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen daar.

Sinds 2022 ben ik met volle energie mijn eigen bedrijf gestart waarin ik met veel plezier groene ruimtes ontwerp. Hier kun je mijn werk bekijken.

Wil jij ook jouw droomtuin realiseren? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Inheemse beplanting die de biodiversiteit vergroten