Over

Voorbeeld van inheemse beplanting in een droomtuin

Ik ben Bertineke Visser-de Lange, tuinontwerper van groene tuinen waarin geleefd kan worden. De tuinen die ik ontwerp zijn specifiek ontworpen voor en met jou, hebben veel groenbeleving en zijn verrassend & uniek. Ze hebben een ontspannen sfeer doordat ik weelderige beplanting met strakkere belijning combineer.

Mijn missie is om stap voor stap niet alleen de wereld mooier, maar ook groener te maken, waarbij ik mensen enthousiast betrek.

Visualiseren & verbeelden

Mijn passie voor ontwerpen begon in mijn jeugd, en na het voltooien van de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, heb ik mijn ontwerpvaardigheden verder ontwikkeld. Hier leerde ik op creatieve wijze alle cruciale eisen en wensen van gebruikers en stakeholders te integreren naar een schitterend eindresultaat. Mijn teken- en visualisatievaardigheden heb ik hier met enthousiasme ontwikkeld, en deze kwaliteiten gebruik ik met succes om klanten mee te nemen in het ontwerpproces.

Na een start als productontwerper bij NPK-design, waar ik mijn gevoel voor vorm, oog voor detail en inzicht in technische haalbaarheid verder ontwikkelde, vervolgde ik mijn ontwerppad bij VanBerlo (design agency). Hier leerde ik om te beginnen met een sterke basis alvorens te ontwerpen, een benadering die ik nog steeds toepas door eerst de opdrachtgever te leren kennen en begrijpen voordat ik een ontwerp maak. Een aantal van mijn product portfolio projecten kun je hier bekijken.

Samen tot iets moois komen

Naast mijn liefde voor ontwerpen vind ik het belangrijk om betrokkenen mee te nemen in het ontwerptraject, wat resulteert in eindresultaten die nauwkeurig aansluiten bij de wensen en behoeften van de klant. Bij grotere projecten organiseer ik workshops om samen tot uitgangspunten en idee├źn te komen.

Vanuit mijn diepe liefde voor natuur en klimaat volgde ik de opleiding ‘Ecologisch tuinontwerper’, waardoor ik mijn ontwerpvaardigheden nu ook kan toepassen op groene buitenruimtes. Dit geeft mij enorme voldoening.

Mijn ‘proeftuin’ dient als experimenteerplek voor beplantingscombinaties en technieken, waardoor ik jou optimaal kan adviseren en inspireren. Via mijn instagram-account houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen daar.

Sinds 2022 ben ik met volle energie mijn eigen bedrijf gestart. Met enthousiasme ontwerp ik groene ruimtes voor particulieren, scholen en bedrijven, van kleine stadstuinen tot groene speelruimtes. Hier kun je mijn werk bekijken.

Wil jij ook jouw droomtuin realiseren? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Inheemse beplanting die de biodiversiteit vergroten