Visie

Een biodiverse tuin brengt veel leven met zich mee zoals deze vlinder

Groen maakt gelukkig!

Een unieke tuin voor jou ontworpen

Of je nu een rustige leesplek zoekt, graag in de tuin bezig bent, of simpelweg wilt genieten van de natuur, het is belangrijk dat je tuin perfect aansluit bij jouw wensen. Ik hecht er veel waarde aan om goed te begrijpen wat jij nodig hebt. Daarom nemen we samen de tijd om te ontdekken welke elementen voor jou essentieel zijn. In het ontwerpproces neem ik je stap voor stap mee door het gebruik van levendige schetsen. Ook maak ik meerdere concepten zodat we samen kunnen kiezen wat het beste bij jou past. Zo ontstaat een unieke tuin die volledig afgestemd is op jouw behoeften, en waar het een feestje is om in te zijn. Een tuin om in te leven!

Lekker veel groen in je tuin

Groen maakt gelukkig! Daarom zorg ik dat er altijd iets groens te beleven is in de tuin. Dat doe ik door bloeitijden goed op elkaar af te stemmen en door strategische plaatsing van groenblijvers of planten met een mooi winterbeeld. Ook vanuit het huis zorg ik dat de tuin een lust voor het oog is zodat je jaarrond kunt genieten.

Het doel van een ecologisch tuinontwerp

Ecologische tuinen omvatten verschillende aspecten, met de nadruk op de harmonieuze samenwerking tussen de bodem, planten en dieren. Het doel is om een kringloop in de tuin te creƫren, waar regenwater wordt benut door planten, organisch materiaal teruggegeven wordt aan de bodem en alle kleine beestjes in evenwicht met elkaar leven. Eigenlijk gewoon zoals het in de natuur leeft.

Een ecologische tuin is ook nog eens Onderhoudsvriendelijk

In de praktijk betekent dit dat we geen gifstoffen gebruiken, maar op zoek gaan naar natuurlijke oplossingen. Het leuke is dat als we de grond en de planten goed behandelen, je minder moeite hoeft te doen om de tuin gezond te houden. Dat scheelt een hoop frustratie en tijd.

Hoe maken we je tuin duurzaam en Klimaatbestendig ?

Door planten te kiezen die het op jouw grond en op de beoogde plek goed doen is de kans op succes veel groter en is het onderhoud minder. Daarnaast houd ik ook rekening met de veranderende klimaatomstandigheden en willen we dat jouw tuin toekomstbestendig wordt. We kiezen dan voor planten die flexibel genoeg zijn om met die veranderingen mee te groeien. Om zoveel mogelijk water te kunnen hergebruiken kiezen we voor jouw tuin passende oplossingen zoals bijvoorbeeld het aansluiten van regentonnen of het aanleggen van een wadi. Om de milieu-impact zo laag mogelijk te houden onderzoek ik hoe we duurzame materialen en technieken kunnen toepassen.

Tuinen waarin natuurlijk en eigentijds samen gaat

Qua stijl combineer ik natuurlijke en weelderige beplanting met moderne, strakkere belijning van het huis. Zo ontstaat een mooie uitgebalanceerde tuin die tegelijkertijd een kwalitatief hoogwaardige uitstraling heeft.