Tuinontwerp

schets van 3D ontwerp

Laten we het ontwerpavontuur beginnen!

Ik creëer ontwerpen voor diverse groene omgevingen, variërend van kleine stadstuinen tot tuinen bij vrijstaande villa’s. Ook werk ik aan natuurlijke schoolpleinen en tuinen voor bedrijven en organisaties.

Wat je ook nodig hebt, ik ben er om te helpen. Of het nu gaat om een compleet tuinontwerp of gewoon wat advies in een kort gesprek, ik ben flexibel en klaar om mee te denken!

Persoonlijke aanpak

In elke situatie hecht ik er waarde aan om precies te begrijpen wat jij nodig hebt. Daarom maak ik graag persoonlijk kennis met je, zodat ik de essentiële elementen kan ontdekken die voor jou belangrijk zijn. Op basis daarvan kan ik je stap voor stap begeleiden door het ontwerpproces en een ontwerp creëren dat naadloos aansluit bij jouw wensen.

Compleet tuinontwerp

Dit zijn de stappen die we nemen bij het maken van een compleet tuinontwerp, en natuurlijk, als jullie specifieke wensen hebben, verwerk ik ze in het plan:

overzicht van het proces dat doorlopen wordt bij het maken van een tuinontwerp

1. Kennismaking en analyse

We starten met een gesprek bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we wat jullie blij maakt en welke eisen en wensen voor jullie belangrijk zijn. Ook werp ik een blik op de omgeving, de soort grond en de al aanwezige beplanting.

Na dit gesprek stel ik een offerte op die precies past bij wat jullie voor ogen hebben.

2. Concepten

Na de analyse ga ik aan de slag met twee conceptrichtingen. Hierin ontwerp ik de sfeer, de indeling, de zichtlijnen en de looproutes van de tuin. Door middel van heldere schetsen visualiseer ik de concepten, zodat jullie je er al een goede voorstelling van kunnen maken. Ook maak ik een moodboard met een eerste voorstel voor het type planten, heesters en bomen.

Concept schetsen voor een tuin met een wadi

Samen bespreken we deze concepten bij jullie thuis en kiezen we de gewenste ontwerprichting.

overzicht vaste planten en bollen

3. Definitief ontwerp

3D schets of isometrie om een goed idee te krijgen van het tuinontwerp

Op basis van de gekozen conceptuele richting en jullie feedback zal het ontwerp en het beplantingsplan verder gedetailleerd worden uitgewerkt.

De volgende elementen zullen worden opgeleverd:

  • Een 3D-schets van jullie tuin;
  • Een gedetailleerde plattegrond op schaal met daarop aangegeven de verschillende materialen;
  • Een technische tekening met bemating en verlichting;
  • Een beplantingsplan met locaties voor alle planten, bomen en bollen;
  • Een beplantingslijst;
  • Een onderhoudsagenda.
tot in detail uitgewerkt tuinontwerp

Bij de afsluitende eindpresentatie, waarin ik het definitieve ontwerp met jullie bespreek, leid ik jullie graag door de stappen die gevolgd moeten worden om jullie tuin te verwezenlijken. Bovendien kan ik hoveniers aanbevelen en de inkoop van planten regelen.

beplantingsplan met indicaties van de locaties
beplantingslijst

Kosten

De kosten voor het totaalontwerp zijn afhankelijk van verschillende factoren, daarom kom ik graag vrijblijvend langs om kennis te maken en een op jullie tuin toegespitste offerte te maken.


Los beplantingsplan

Als jouw tuin al goed is ingedeeld en je hebt alleen behoefte aan een doordacht beplantingsplan, dan kan ik dat uiteraard ook voor je verzorgen. Op basis van de oppervlakte van de tuin maak ik vooraf een prijsindicatie.

Ook hier beginnen we met een kennismakingsgesprek bij jullie thuis. We bespreken waar jullie blij van worden en wat jullie wensen zijn. Ik werp ook een blik op de omgeving, de grondsoort en de bestaande beplanting.

Wat je mag verwachten:

  • Een gedetailleerd beplantingsplan met aanduidingen voor alle planten, bomen en bollen.
  • Een beplantingslijst met alle benodigde planten.
  • Een onderhoudsagenda die aangeeft wanneer actie ondernomen moet worden voor het tuinonderhoud.

De kosten voor een beplantingsplan zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en liggen tussen 16-50 euro per m2.

beplantingsplan met indicaties van de locaties
beplantingslijst

Aanschaf en Aanplant van Planten

Indien gewenst, kan ik ook de aanschaf en het aanplanten van de planten voor jullie verzorgen. Het voordeel hiervan is dat de beplanting optimaal tot zijn recht komt volgens het ontwerp.

aanplant van vaste planten, heesters, klimmers en bomen

Voor deze service hanteer ik, naast de kosten van de planten, een uurtarief van 55 euro, inclusief BTW.


Tuinadvies

Als je geen volledig tuinontwerp nodig hebt, maar wel tips en advies wilt om je tuin beter aan te laten sluiten op je wensen, dan kom ik graag langs voor advies. Tijdens mijn bezoek denk ik mee en bied ik oplossingen aan. Voor deze service hanteer ik een uurtarief van 65 euro, inclusief BTW. Daarnaast reken ik nog een extra uurtje om na mijn bezoek handige links of aanvullende informatie door te sturen, om jullie verder te helpen bij het realiseren van jullie ideale tuin. Laten we samen jullie tuin naar een hoger niveau tillen!

Bertineke tuinadviseur